MADDOX - Online oktató rendszer - Wiziq

 

Joomla LMS - CMSA Maddox oktatási rendszerünk egy összetett de különálló ( modulásris)  rendszerekből álló robusztos rendszer, ami akár egy egyetemet is kiszolgáló rendszerré válhat megfelelő paraméterezéssel, beállításokkal.

Facebook integráció opcionális, de megoldott. Egyéni hallgató profilt pedig a közismert Jomsocial alkalmazás biztosítja, melyet a moodle kurzusok összes paraméterével összekapcsoltunk.

Kurzus típusok:

  •  - Ingyenes - Bárki regisztrálhat ingyenesen, és résztvehet a virtuális oktatásban.
  •  - Fizetett     - Paypal, Payu integráció ,- csak a kifizetés után léphet be a hallgató a rendszerbe.

 

Minőségi kurzus, és feladat megjelenítés:

A MADDOX LMS rendszer használatával nagyságrenddel szebb, egységes, vizuális tartalom megjelenítésre van mód mint a Katedra nyelviskola rendszerében. (kurzus oldalak, interaktív feladatok, tesztek stb.).
Egyedi arculat a rendszerhez:
Lehetőség van a cég által már használt szín, és grafikai elemek átvételére, és azok teljes körű használatára az LMS rendszeren belül.

Tananyag konverzió (Extra szolgáltatás):
Elvégezzük bármilyen nyelvtani gyakorló anyagnak, a nyelvi munkafüzetek (nyelvtani gyakorlók, tesztek stb.) feladatainak komplex, kontextusba ágyazott, interaktív feladatokká történő átalakítását. (Főcím, alcím, példamondat, magyarázat, képek, beágyazott táblázatok és hangfájlok mind a helyükön maradnak, attraktív oldal elrendezések, kiemelések.)
 
 
Új, interaktív feladat készítés (Extra szolgáltatás):
Bármilyen szövegből, a nyelvkönyvek végén található hangzószöveg leiratokból, olvasmányokból, újságcikkekből, slágerszövegekből stb. interaktív feladatokat tudunk készíteni. ( Új)  - rövid határidővel !
 
Átdefiniált többnyelvű tartalom kezelése (Extra szolgáltatás):
A rendszer korlátozott lehetőségeivel szemben bármilyen szerkezeti elemben megjeleníthető többnyelvű tartalom, pl. margóra tett megjegyzésekben, felhívó szövegekben. Az ilyen szerkezeti elemeket országzászlók jelzik.

Indexelt tananyag CMS:
Az interaktívvá átalakított feladatokat indexelve, kereshető adatbázisban tároljuk, ahol a tanárok az éppen aktuális szempontjaik szerint keresni tudnak, és - például, nyelvi szint, nyelvtani szerkezet, téma, tananyagtípus szerint másodpercek alatt Moodle kurzus anyagokat tudnak készíteni.
Központi szótár adatbázis (Extra szolgáltatás):
Az elmúlt hat év összes angolóráján összegyűlt sok ezer szót, és azok magyar megfelelőit, egységes adatbázisba gyűjtöttük, és a tanulást segítő értelmes példamondatokkal láttuk el őket.
Indexelt szószedetek (Extra szolgáltatás):
Bármilyen nyelvkönyvhöz, leckére lebontva pontosan beindexeljük az adott leckéhez tartozó összes szót és kifejezést, amiben benne van minden oda tartozó szövegben, munkafüzeti oldalon, feladat utasításban, olvasmányban és hangzószöveg leiratban stb. felmerülő ismeretlen szó!
Tanórára szűkített adaptív szólisták (Extra szolgáltatás):
A nyelvkönyvek leckéihez tartozó szavak alfabetikus sorrendbe szedve elérhetők a szótár CMS-en keresztül. Innen a tanár akár ki is nyomtathatja az adott leckéhez tartozó összes szót tartalmazó listát, amit kioszt a diákok között, akik csak meg kell keressék benne a számukra ismeretlen szavak jelentését. Így rengeteg idő, és energia takarítható meg, mert a tanárnak nem kell újra, és újra felírnia az új szavakat, majd várni, amíg a diákok jó esetben lemásolják azokat, hogy aztán letörölje a táblát, vagy össze gyűrje a flipchart papírt..
Azonnali interaktív feladatkészítés szűkített szólistákból (Extra szolgáltatás):
Ennél sokkal hatékonyabb, amikor a diákok - egy jelszó használatával – közvetlenül hozzá férnek a tanult lecke teljes szószedetéhez , és a mobil telefonjukon megjelenítik azt, hogy aztán az óra során kijelöljék, és össze gyűjtsék a leckéből az adott óra során ténylegesen felmerülő kifejezéseket. Az óra végeztével emailben elküldik a tanáruknak az így keletkezett szűkített szólistát, aki egy gombnyomással (!), azonnal egészen különböző nehézségi szintű interaktív feladatok sokaságát tudja létre hozni. Így a szótanulás során mindig a diákok aktuális tudásszintjének leginkább megfelelő nehézségű feladatok használatára van lehetőség.
 
A feladatok online, valós idejű használata:
A rendszer rendelkezik egy nagyon sok funkcióval bíró gradebook-al, osztálykönyvvel, ami lehetővé teszi, hogy a virtuális tanórák során a virtuális tanterem kiterjesztéseként használják! Ha a tanár a virtuális osztályterem (esetleg skype) chat ablakában közzé teszi a tanfolyam egy quiz feladatának a linkjét, és a diákok erre rákattintanak, közvetlenül az adott feladathoz jutnak. Például, a tanár a virtuális tanteremben lejátszik számukra egy hangfájlt, vagy egy youtube videót, ők meg a helyére húzzák a párbeszéd hiányzó részeit, vagy felelnek a szövegértést ellenőrző esszé típusú feladat kérdéseire. Amikor végeznek, és „beadják” a feladatot, az eredmény azonnal megjelenik, amikor a tanár a „regrading” gombra kattint, és pontosan azt fogja látni maga előtt, amit az adott diák a feladat kapcsán elvégzett! Így messze sokkal változatosabb, és interaktívabb feladatokat lehet a diákok számára kínálni, mintha csak a tanterem által biztosított rajzeszköztár, és a szövegdoboz nyújtotta szűkös lehetőségeket próbálná használná valaki! Az így elvégzett feladatok dokumentáltan megmaradnak, esetleg értékelhetők (szódolgozatok!) , időbeli és sok más feltételhez köthetően elrejthetők, illetve megjeleníthetők. Ha mindez a virtuális tantermen belül a csoportbontás adta lehetőségek használatával párhuzamosan történik, egészen magas szintű, komplex tevékenységekre nyílik lehetőség!

Kurzus építés:
Vállajuk komplett  tanfolyamoknak a tantárgyhoz illeszkedő felépítését. (nem csak nyelvkurzusok!)
 
LMS oktatás, betanítás:
Igény szerint a tanároknak online tanfolyamokat tartunk, több szinten, melyek során lehetőségük nyílik a gyakorlatban elsajátítatni minden a rendszer feladatkezeléshez , és (az online) feladat használathoz szükséges funkcióját. Az LMS, a Szótár-, és az Interaktív feladat CMS rendszerek teljes körű felügyelete, rendszeres mentések, karbantartások, adatvesztés megelőzése, adat visszaállítás.
 
A virtuális osztálytermet a wiziq külső rendszer biztosítja, mely észrevétlenül épül be a CMS felületébe, de az adatokat a mindekori háttérben futó MADDOX LMS rendszertől kapja.
A megtartott  kurzusok óraanyaga rögzíthető letölthető formátumban a virzuális osztályteremben, és bármikor megtekinthetőek később a diákok számára is.Az osztályterem megnyítása ütemezhető, és hírlevélben értesíthetők a regisztrált diákok az óra pontos kezdéséről.
Az általunk kifejlesztett MADDOX - LMS rendszer online kurzusok értékesítésére alkalmas. Regisztrációt követően online fizetési lehetőség biztosított ( paypal, PayU) így a kurzusra való jelentkezést fizetési feltételhez köthetjük. Fizetés után automatikusan bejelentkezik a hallgató a kurzusba.
  • Ütemezett kurzusok indíthatók, meghívásos alapon.
  • Ingyenes kurzusok , online előadások is tarthatók egyben a rendszerrel.
  • A rendszer többnyelvűsített, így akár egyszerre több nyelven is futtatható a rendszer.
A rendszer indításához szükésges feltételek:
5 GB Tárhely, php 5.3, Mysql
Amennyiben rendszerünk iránt érdeklődik, a részletekért kérjük keressen elérhetőségeink egyikén.
Állunk szíves rendelkezésére!
Greencomp iNformatika Csapata