Adatvédelmi nyilatkozat GDPR

Cégünk az új, egységes Európai Uniós adatvédelmi szabályozás (GDPR) által támasztott követelményeknek történő megfelelés érdekében módosította adatvédelmi szabályozását, ezért az új szempontok szerint kialakított Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja. Kérjük, tekintse át tájékoztatónkat hogy adatainak kezelését elfogadja és hozzájárul továbbiakban ehhez.

A jogszabályi követelményekre tekintettel 2018. május 25-ig megtettük az erre vonatkozó adatvédelmi lépéseinket.

Az EU-s jogszabályi követelményekre tekintettel kérjük, döntését szíveskedjen 2018. május 25-ig meghozni hogy mi történjen az adataival. Amennyiben ezen időpontig nem érkezik válasz megkeresésünkre, úgy levelezési adatait listánkból töröljük. A későbbiekben ha a hírleveleinkre mégis igényt tart, úgy azt a weblapunk alján erre a célra kialakított felületen bármikor kérheti!

Online vásárlások során keletkezett személyes adatállományok kezelése.

Az  vásárlások során megadott személyes adataihoz, a belpéshez szükséges azonosítók megadásával bármikor módosíthatja, törölheti adatait weboldalunkról.  Amennyiben ez elfelejtett jelszó, vagy felhasználónév miatt nem sikerül,kérjük jelezzék felénk, és mi készséggel megtesszük az Ön által kért módosításokat. Az adatok védelméről, alább olvashat.

A rendszereink használata során a következő célra használjuk az ügyfelek adatait:

Az adatok köre

  1. Érintett azonosításához és kapcsolattartáshoz szükséges adatok. A kezelt adatok: családi és utónév, e-mail, telefonszám.  Ezen adatok kezelésének célja az érintett egyértelmű azonosítása, kapcsolat újrafelvételének lehetőségét biztosítja. Az adatkezelés célja az érintett azonosítása és kapcsolattartás. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása, amelyet vagy nyilatkozattal ad meg, vagy az érintett és a Greencomp Informatika között létrejött szerződés, valamint jogszabály rendelkezése (Bit. 4. § (1) bek. 5. pont). A rendszerink hazsnálatához az adatok megadása kötelező és nélkülözhetetlen.
  2. Kapcsolattartáshoz szükséges adatok: Ezen adatok kezelésének célja az érintettel történő kapcsolattartás. Kezelt adatok: az érintett telefonszáma és elektronikus levelezési címe. Az Cégünk az érintettel elsősorban telefonon vagy e-mailen tartja a kapcsolatot, így ezen adatok kezelése a szerződés teljesítése, a szerződéssel összefüggő kapcsolattartás érdekében szükséges. Az adatok megadása önkéntes, azonban ha az érintett nem adja meg a kapcsolattartáshoz elengedhetetlen adatait, a szolgáltatási viszony nem lehetséges.
  3. A Greencomp Informatika céggel történő kapcsolatfelvétel során keletkezett adatok: Amennyiben az érintett a Greencomp Informatika munkatársa kapcsolatba lép, és az ügyfélszolgálattal adatot közöl (pl. ajánlatkérés, módosítás, fejlesztés), az adatokat a cég kezeli. Az adatkezelés célja az érintett panaszának, kérelmeinek kivizsgálása, nyilvántartása. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása, amelyet vagy nyilatkozattal ad meg, vagy az érintett és az szolgáltató között létrejött szerződés. Figyelemmel arra, hogy az adatkezelés a kapcsolattartástól nem választható el, és az adatok kezelése a kapcsolatfelvétel velejárója, az kötelező, de a cég törli azon adatokat, amelyek kezelése szükségtelen, és amelyek kezelésére jogalap nincs.

Informatikai nyilvántartások védelme

  Cégünk az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen:
  • A jogosulatlan hozzáférés elleni védelmet biztosító intézkedésekről, ezen belül a szoftver és hardver eszközök védelméről, illetve a fizikai védelemről (hozzáférés védelem, hálózati védelem);
  • Az adatállományok helyreállításának lehetőségét biztosító intézkedésekről, ezen belül a rendszeres biztonsági mentésről és a másolatok elkülönített, biztonságos kezeléséről (tükrözés, biztonsági mentés);
  • Az adatállományok vírusok elleni védelméről (vírusvédelem);
  • Az adatállományok, illetve az azokat hordozó eszközök fizikai védelméről, ezen belül a tűzkár, vízkár, villámcsapás, egyéb elemi kár elleni védelemről, illetve az ilyen események következtében bekövetkező károsodások helyreállíthatóságáról (archiválás, tűzvédelem).

Személyes adatok védelme

A magánszemélyek a következő jogai vannak oldalunkon:

  • Személyes adataihoz való hozzáférés, ha ezt korábban megadta oldalunkon
  • Személyes adatainak módosítása
  • Személyes adatainak törlése
  • Személyes adatainak exportálása

A szervezetünk köteles:

  • A legnagyobb biztonsággal megőrizni az ügyfelek személyes adatait
  • Értesíteni a hatóságot amint adatvédelmi lopás történik
  • Megfelelő hozzájárulási meghatalmazás az ügyfél részéről az adatok feldolgozásához
  • Részletes adatkezelési folyamatok rögzítése
  • Adatrögzítési formák rögzítése és ezek biztonságos tárolása

 Adatkezelő adatai:

  • Név: Greencomp Kereskedelmi Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
  • Cím: 9082,Nyúl, Fekete István utca 5.
  • Tel: 06309449334
  • Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelés célja:

Tevékenyégünk során, az ügyfelek adatai rendszereinkben rögzítésre kerülnek ( Név, E-mail cím, Telefonszám), amelyk az ügyfél Önként rendelkezik, az alapszabályzat elfogadás után.

Adatkezelés jogalapja

A honlap szolgáltatásait a felhasználó önként veszi igénybe. A nyújtott adatok az érintett önkéntes hozzájárulásán alapulnak.

Adatbiztonság, adatkezelés időtartama

A megadott személyes adatokhoz kizárólag az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá, azokat bizalmasan kezeli, és minden technikai és szervezési intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férjen hozzá. Az adatok továbbítására csak az érintett hozzájárulása, vagy törvény rendelkezése alapján kerülhet sor.

Az adatkezelés határozatlan ideig, de legfeljebb addig tart, amíg a felhasználó meg nem tiltja az adat adatkezelési cél szerinti felhasználását, illetve a felhasználó nem kéri az adatok kezelésének megszüntetését.

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

A felhasználó cégünk munkatársától bármikor kérhet tájékoztatást személyes adatai kezelésére vonatkozóan. A felhasználó kérelmére az adatkezelő ad tájékoztatást a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő fenti elérhetőségein keresztül kérhető. 

A felhasználó kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését, illetve zárolását. A felhasználót adatainak kezelésével összefüggésben jogorvoslatként megilleti a tiltakozási jog, a bírósági jogérvényesítés, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetősége.

Adatvédelmi incidensek kezelése

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. A Greencomp Informatika az adatvédelmi incidenst haladéktalanul bejelenti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal az érintettek jogaira és szabadságaira nézve. A cég az adatvédelmi incidenseket nyilvántartja, az adott incidenshez kapcsolódó intézkedésekkel együtt. Ha az incidens súlyos (azaz vélhetően magas kockázattal jár az érintett jogaira és szabadságaira nézve), a cég indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Egyéb rendelkezések

Honlapunk tartalmazhat olyan kapcsolódási pontot (linket, hivatkozást), amely más szolgáltatók oldalaira vezethet. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért az adatkezelő nem vállal felelősséget.

Az adatkezelő fenntartja a jogot jelen tájékoztató megváltoztatására, ha azt a honlap működtetése szükségessé teszi.